KENOSAN LACTIC - 20L Zobacz większe

KENOSAN LACTIC - 20L

Nowy

Preparat oparty na kwasie mlekowym i izopropanolu. Do dezynfekcji powierzchni produkcyjnych oraz noży na etapie uboju i rozbiory mięsa. Nie wymaga spłukiwania.. Stężenie robocze: 10% (dez. pow.) 15% (dez. noży)

Więcej szczegółów

Więcej informacji

KENOSAN LACTIC jest środkiem dezynfekcyjnym do zastosowania pośredniego w przemyśle spożywczym.
KENOSAN LACTIC służy do dezynfekcji podłóg, ścian i urządzeń we wszystkich gałęziach przemysłu spożywczego a także w kuchniach przemysłowych i gastronomii.
KENOSAN LACTIC jest stworzony i zaakcepetowany jako alternatywna metoda dezynfekcji noży produkcyjnych, w szczególności na linii uboju i rozbioru w trakcie produkcji.

Właściwości
KENOSAN LACTIC zawiera kwas mlekowy i specyficzne składniki, kótre mają status składników żywności.

Sposób użycia
- Dezynfekcja podłóg, ścian i urządzeń:
Umyć dokładnie powierzchnie. Nanieść 10% roztwór Kenosan Lactic w formie oprysku.
Czas kontaktu powinien wynieść minimum 2 minuty. Spłukiwanie nie jest wymagane.
- Dezynfekcja noży w trakcie uboju w rzeźni:
Należy zanurzyć nóż w 15% roztworze Kenosan Lactic na 2 minuty. Spłukiwanie nie jest wymagane.

Specyfikacja
Postać: nieznacznie mętny, jasnożółty płyn
Wartość pH (1%): 2,0
Gęstość (20°C): 1,07 kg/L

Korozyjność i środki ostrożności
Należy zapoznać się z treścią Karty Charakterystyki produktu.

16 innych produktów w tej samej kategorii: