Pianowy produkt dezynfekujący dla przemysłu spożywczego
Opis produktu
KENO® CID 2100-S 5% jest płynnym środkiem dezynfekującym opartym na
kombinacji stabilizowanego nadtlenku wodoru, kwasu nadoctowego i octowego .
Produkt przeznaczony do dezynfekcji pomieszczeń w zakładach przetwórstwa
spożywczego (posadzki, ściany, urządzenia, maszyny).
Właściwości
KENO® CID 2100-S 5% zawiera substancje czynne: stabilizowany nadtlenek
wodoru 220 g/L oraz kwas nadoctowy 55 g/L.
KENO® CID 2100-S 5% jest silnym utleniaczem.
Sposób użycia
Dokładnie oczyścić powierzchnie.
Nanosić w formie oprysku lub piany KENO® CID 2100-S 5% w stężeniu 0,5 – 1,0%.
Czas kontaktu 10 minut w przypadku działania bakteriobójczego.
KENO® CID 2100-S 5% wykazuje działanie gzybobójcze w stężeniu 1% i czasie
kontaktu 15 minut.
W celu zwalczenia zarodników grzybów Aspergillus niger (IP 1431.83) należy
zastosować produkt w stężeniu 2% i czasie kontaktu 15 minut.
Po dezynfekcji powierzchnie spłukać czystą wodą zdatną do picia.
Specyfikacja
Postać: klarowny, bezbarwny płyn
pH (1%): ok. 3,0
Gęstość (20°C): ok. 1,110 kg/L
Korozyjność i środki ostrożności
Należy zapoznać się z treścią Karty Charakterystyki
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.